שלום ברשותי מכונת לילט דגם PL41LEM אז כמו שציינתי הקפה יוצא חם עדין שאפשר לשתות כולל החלב
החליטה שלי עובדת ככה 15 דקות שהמכונה תתחמם חולט תקפה
לפי הכוס יש עדים של חום בקפה ואז שאני מקציף חלב החלב יוצא חם אבל לא רותח ולפי מה שהבנתי שהכד חם אז החלב מוכן הכוונה חם שאיפשר לשים תיד אשמח להצעות מה יש לעשות בנידון כי בהתחלה המכונה הייתה מוציאה קפה אש
PL41LEM שלום לכולם אחרי שנרכשה מכונת לילט מאמאזון הקפה יוצא טיפה חם אבל לא חם אש עזרה בבקשה
- Vladihahalevin
-
- חבר פעיל
- הודעות: 91
- הצטרף: אפריל 2019
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
- OHADI555 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 379
- הצטרף: יולי 2016
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
מים מהברז והמכונה חודשים אצלינועםד כתב:באיזה מים אתה משתמש למכונה?
כמה זמן היא אצלך?...
חברים יש לי עדכון קודם כל תודה לכולם על הרצון הטוב לעזור שלחתי הודעה לליט והם הסבירו שלפני הטחינה צריך להשאיר את הידית חליתה בתוך המכונה כמובן שריקה שהכל התחמם ביחד ואז אחרי זה לטחון ולחלות ופשוט אדיר איזה הבדל יש עם מישהו נתקל בבעיה שיתחיל בשורש הזהכי זה מאוד עזר לי ושוב תודה לכולם(:
@OHADI555
·שמח לשמוע שהסתדר לך! באופן כללי תמיד כדאי לחמם את ידית הקפה עם מים מהראש. אני מחמם את הידית והכוס קפה על הדרך ככה.
לגבי המים - ממליץ להשתמש בפילטר מים כלשהו כדיי למנוע הצטברות אבנית בדוד. הצטברות אבנית יכולה מהר מאוד לפגוע בדוד, בצנרת של המכונה ובלחץ המים - אז שווה לך לתקן ולהשתמש בפילטר כלשהו מעתה ואילך, כדיי להוריד את האבנית מלכתחילה.
גם אני השתמשתי במי ברז במשך כ6-7 שנים ולא הרגשתי פגיעה בקפה או במכונה, אבל פעם בכמה זמן עשיתי שטיפה עם מלח לימון. אחרי שימוש בפילטר בריטה (והחלפה שלו פעם בחודש) - ראיתי שגם האבנית על הקומקום החשמלי שלי נעלמה לגמרי ונשארה כך לאורך חודשים ארוכים. פעם בכמה חודשים ראיתי התחלה של נקודות אבנית בקומקום החשמלי, וזה נתן לי אינדיקציה שגם מכונה הקפה צריכה חומר ניקוי לדוד.
·שמח לשמוע שהסתדר לך! באופן כללי תמיד כדאי לחמם את ידית הקפה עם מים מהראש. אני מחמם את הידית והכוס קפה על הדרך ככה.
לגבי המים - ממליץ להשתמש בפילטר מים כלשהו כדיי למנוע הצטברות אבנית בדוד. הצטברות אבנית יכולה מהר מאוד לפגוע בדוד, בצנרת של המכונה ובלחץ המים - אז שווה לך לתקן ולהשתמש בפילטר כלשהו מעתה ואילך, כדיי להוריד את האבנית מלכתחילה.
גם אני השתמשתי במי ברז במשך כ6-7 שנים ולא הרגשתי פגיעה בקפה או במכונה, אבל פעם בכמה זמן עשיתי שטיפה עם מלח לימון. אחרי שימוש בפילטר בריטה (והחלפה שלו פעם בחודש) - ראיתי שגם האבנית על הקומקום החשמלי שלי נעלמה לגמרי ונשארה כך לאורך חודשים ארוכים. פעם בכמה חודשים ראיתי התחלה של נקודות אבנית בקומקום החשמלי, וזה נתן לי אינדיקציה שגם מכונה הקפה צריכה חומר ניקוי לדוד.
מצטרף להמלצה לקנות מד חום לחלב. מדובר בהוצאה קטנה שממש עוזרת לדייק בטמפרטורה בלי ניחושים. כשהכד חם למגע הטמפרטורה עדיין לא שם... כשהמדחום מראה 65-70 מעלות שזה מושלם לשתייה, אי אפשר לגעת בכד בכלל, חם מדי למגע.
ז"א בלי מדחום, צריך לחמם עד שמרגישים שאי אפשר כבר לגעת בכד או שחוטפים כוויה.. ואז עוד כמה שניות.. תלוי כמה חזקה ההקצפה.
ז"א בלי מדחום, צריך לחמם עד שמרגישים שאי אפשר כבר לגעת בכד או שחוטפים כוויה.. ואז עוד כמה שניות.. תלוי כמה חזקה ההקצפה.
בעבודה עם מדחום כדאי לסגור את הקיטור שהוא כ-5 מעלות לפני הטמפ' הרצויה (יש עיכוב קל בקריאה במדחומים האלו), במיוחד אם עוצמת הקיטור במכונה גדולה.
קפה אספרסו אף פעם לא אמור להיות רותח. טמפ' המים לחליטה 92-94 מעלות וחלק מהחום הולך לפורטהפילטר (אם הוא לא חומם מראש - בכלל זה ההמלצה של לליט), לאוויר ולכוס. כאמור חלב אמורים להקציף לטמפ' אידיאלית של כ-65 מעלות אז התוצר הסופי כמובן יהיה רחוק מרותח.
חבל שאתה שותה עם כוסות נייר, אם לא מתאים לך זכוכית או קרמיקה תנסה כוסות פלדה דו שכבתיות מחוממות מראש. חוץ משמירה על חום, האסתטיקה והטקסיות הם חלק חשוב בחווית הקפה.
קפה אספרסו אף פעם לא אמור להיות רותח. טמפ' המים לחליטה 92-94 מעלות וחלק מהחום הולך לפורטהפילטר (אם הוא לא חומם מראש - בכלל זה ההמלצה של לליט), לאוויר ולכוס. כאמור חלב אמורים להקציף לטמפ' אידיאלית של כ-65 מעלות אז התוצר הסופי כמובן יהיה רחוק מרותח.
חבל שאתה שותה עם כוסות נייר, אם לא מתאים לך זכוכית או קרמיקה תנסה כוסות פלדה דו שכבתיות מחוממות מראש. חוץ משמירה על חום, האסתטיקה והטקסיות הם חלק חשוב בחווית הקפה.