מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



שרשור תגובות: קליית קפה ביתית – אתיופיה גוז'י נטורל


   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
89peleg
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 01, 2020
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 6

 #1  נשלח: ו' 07/02/2020 7:00
שרשור תגובות: קליית קפה ביתית – אתיופיה גוז'י נטורל

למאמר: קליית קפה ביתית – אתיופיה גוז'י נטורל





(2) הבעות תודה: NEGRO , אהה-רון
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
שמוליק_טל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 06, 2011
הבעות תודה: 82
מספר הודעות: 379

 #2  נשלח: ו' 07/02/2020 15:42

סוף סוף הודעה על קליית קפה בפורום קליה.
נראה מעולה, מחכה לשמוע איך יצא.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 221
מספר הודעות: 1941

 #3  נשלח: שבת 08/02/2020 7:30

תודה רבה על הפוסט.
באיזה מצב היה המאוורר?
אשמח בעתיד להצטרף לקבוצת רכישה לקפה דומה.

בנוגע לקפה גל שלישי...לדעתי זה ממש לא עניין פלסיבו של היפסטרים.
הייתי בביקור באוסלו לפני 3 חודשים ושתיתי שם קפה גל שלישי.
זו היתה כוס האספרסו השונה והטעימה ביותר ששתיתי בחיי..
אם שמעת וודאי את כל הסופרלטיבים שמספרים טועמי קפה על טעם פירותי,הדרי,שוקולדי....אז זה באמת קיים באספרסו ...ביג טיים.
טרם טעמתי משהו דומה לכך בישראל.
אז יש כזה דבר קפה גל שלישי...

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
89peleg
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 01, 2020
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 6

 #4  נשלח: שבת 08/02/2020 11:47

nimitzg
·המאוורר בד"כ על מצב 2 ברוב הקלייה. מעלה לאט לאט לקראת אמצע-סוף הקלייה כדי להיפטר מChaff (ולהימנע מטעמים שרופים). אני משתמש בו גם כדי לשלוט בטמפ' אם אני רואה שהתחממות הפולים מתרחשת מהר מדי.

בנוגע לגל השלישי - מה שאמרתי על קפה של היפסטרים היה בהומור עקרונית קפה ספיישלטי = גל שלישי, ככה ששאר הדברים שדיברתי עליהם במאמר נוגעים לתנועת הגל השלישי.
אפשר בארץ למצוא מספר מקומות שמגישים קפה ברמת ספיישלטי, רק צריך לחפש קצת
(1) הבעות תודה: nimitzg
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4977

 #5  נשלח: ג' 11/02/2020 15:22

תודה על המאמר, נושא מעניין בהחלט.
1. למה 13 דקות לפיצוץ ראשון נחשב לאיטי בעיניך? מנסיוני, יותר זמן = יותר טעים, אלא אם הגעת למצב של אפיה ואז הכל הולך לפח. נכון שיש כאן סיכון שהכל ייזרק, אבל אם זה לא קרה, הרווחת בטעם. אני לרוב מגיע לתחילת פיצוץ ראשון בין 14-15 דק. אגב, פחות בגלל שאני רוצה, יותר בגלל מגבלות הקולה שאני משתמש בו (בהמור מדור ראשון)
2. אפשר שמות מקומות?

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
89peleg
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 01, 2020
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 6

 #6  נשלח: ו' 14/02/2020 7:52

hosq
·1. לא מסכים כל כך עם ההצהרה ש"יותר זמן יותר טעים". לכל דבר יש את "זמן הבישול" שלו, ואני מאמין (ועוד הרבה אנשים שאני מעריך מאוד מהתעשייה הבינלאומית) שאת הטעם הכי טוב אני מקבל בקליות שנעות בין 9-13 דקות. בקליות שהיו לי שלקחו יותר מ12 דקות, שמתי לב לטעמים פחות חזקים, ויותר טעמים מרירים, קצת שרופים אפילו, ובמקרים בהם פיצוץ ראשון התאחר, אז טעמים של עץ ולחם יבש. בנוגע לעבודה עם הבהמור - לא יצא לי לעבוד איתו, אבל לפי מה שהבנתי קשה לשחק עם האופציות ולכן גם קשה להגיע לקליות מדויקות יותר. אשמח להעביר איתך קלייה-שתיים כדי ללמוד ואולי לראות איך אפשר לשפר את תהליך הקלייה של שנינו
2. אין טעם להגביל את עצמך לשמות של מה שמוכר, אני תמיד מנסה בית קפה אחר כשאני מגיע לתל אביב והמרכז. ככלל אצבע, הייתי מגיע לבית קפה שמציע קפה ספיישלטי. בית קפה בישראל שמוכן להשקיע ולקנות קפה שיקר פי 4-5 מקפה רגיל, בסביבה בה אין הכרה של הציבור בקפה ספיישלטי, סביר להניח שלא יפשל יותר מדי בשלבי הקליה וההכנה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht