מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



מעשנת גז אמגזית


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
liorreem (ליאור ראם)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Sep 16, 2005

מיקום: הרצליה
הבעות תודה: 126
מספר הודעות: 2301

 #1  נשלח: ג' 25/02/2020 17:47
מעשנת גז אמגזית

הי

מה דעתכם על מעשנות גז בכלל ועל המעשנת הזו בפרט:
https://www.amgazit.co.il/fdfdsfsf

כרגע יש לי מעשנת פחמים פשוטה שקיבלתי מחבר, וההתעסקות עם הפחם והשבבים מתישה אותי.
הרבה פעמים הפחם נכבה בלי שאשים לב וכל התהליך מתארך בשעות ארוכות, אבל סך הכל התוצאות טובות.
השאלה היא מבחינת הטעם זה יכול להיות דומה למעשנת פחם.

תודה!
פרופיל | שלח הודעה | חפש
שי-כ (שי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  May 25, 2009
הבעות תודה: 257
מספר הודעות: 4352

 #2  נשלח: ד' 26/02/2020 9:16

לא מניסיון, אך הטעם לא יהיה זהה לפחמים. כמו שגריל גז לא משתווה לפחמים, אך לרוב האנשים זה לא כל כך מפריע. הנוחות לרוב מנצחת...
לדעתי המעשנה הזאת לא בנויה טוב. יש לה דלת ענקית כשכל פעם שתצטרך להחליף קופסאת שבבים, כל העשן והחום יברחו. זה משפיע על איכות הצלייה.
(1) הבעות תודה: liorreem
פרופיל | שלח הודעה | חפש
liorreem (ליאור ראם)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Sep 16, 2005

מיקום: הרצליה
הבעות תודה: 126
מספר הודעות: 2301

 #3  נשלח: ד' 26/02/2020 9:45

אני לא יודע כמה המעשנת הזו יודעת לאגור חום אבל לפחות אתה יכול אחרי הפתיחה והסגירה לתת בוסט של אש גבוהה להעלות חזרה את הטמפרטורה למידה הרצויה ואז להוריד חזרה, שזה יתרון לעומת הפחם.
לגבי הטעם, זו השאלה הגדולה. האם השבבים יתנו טעם מספיק דומיננטי של עישון, או שחייבים פחם. לכמה זמן בכלל מספיקים השבבים? כל שעה צריך להוסיף, או יותר?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
שי-כ (שי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  May 25, 2009
הבעות תודה: 257
מספר הודעות: 4352

 #4  נשלח: ד' 26/02/2020 12:11

עדיין, קפיצות טמפרטורה לא טובות לתהליך העישון.
תהליך העישון מבוסס על שבבים שנותנים טעם מעושן מספק, להבדיל מפלטס שאני פחות מתחבר לטעם המעושן שהם יוצרים.

ההמלצה לפי הפיט-מאסטר ג'ף פיליפס, להחליף את קופסאת השבבים כל חצי שעה, לאורך חצי זמן תהליך הצלייה.
(1) הבעות תודה: liorreem
פרופיל | שלח הודעה | חפש
SZLTF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 18, 2008

מיקום: קריות
הבעות תודה: 23
מספר הודעות: 158

 #5  נשלח: א' 15/03/2020 11:41
Re: מעשנת גז אמגזית

liorreem
היי ליאור, את מעשנת הגז של אמגזית קניתי בתחילת הדרך שלי בעולם העישון ועד היום 5 שנים אחרי היא עדיין משמשת אותי מידי פעם.
יתרונות:
קל מאד לשמור על טמפ' קבועה
קלה ונוחה לתפעול

חסרונות:
בסה"כ מוצר סיני כך שאיכות הייצור לא שיא הטכנולוגיה
לסיכום: תמורה מעולה למחיר! (קניתי אותה ב 1000 ש"ח)

יש לך בדיוק כזאת עם מדבקת שם אחרת בשזר
https://www.shazartech.co.il/מעשנות/מעשנת-גז-32011...
(1) הבעות תודה: liorreem
פרופיל | שלח הודעה | חפש
liorreem (ליאור ראם)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Sep 16, 2005

מיקום: הרצליה
הבעות תודה: 126
מספר הודעות: 2301

 #6  נשלח: א' 15/03/2020 12:11
Re: מעשנת גז אמגזית

SZLTF
·תודה. אשמח לשמוע גם ביקורת על נושא הטעם.
איך הטעם ללא פחם, רק שבבים? לא מבאס שצריך לפתוח כל שעה להוסיף או שמספיק סיבוב אחד שניים עם השבבים?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 1135
מספר הודעות: 6118

 #7  נשלח: א' 15/03/2020 13:27
Re: מעשנת גז אמגזית

liorreem
·
תרשה לי להיות מעט מחוץ לקונצנזוס

לטעמי חלק נכבד מתהליך העישון זו ההנאה של ההתעסקות עם האש, עם הגחלים, עם השבבים, עם הטמפרטורה, עם כמות העשן וכמובן הטמפרטורה של הבשו וקצב עליית הטמפרטורה בבשר

אצלי יום שאני מעשן בשר זה יום של התעסקות בכיף והנאה

במיוחד עכשיו שאי אפשר לעשות כלום מחוץ לבית, אפשר להתנכם בהתעסקות בעישון בשר בפחמים

בהצלחה בבחירה והרבה הנאה מהבשר
(1) הבעות תודה: liorreem
פרופיל | שלח הודעה | חפש
liorreem (ליאור ראם)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Sep 16, 2005

מיקום: הרצליה
הבעות תודה: 126
מספר הודעות: 2301

 #8  נשלח: א' 15/03/2020 14:00

אם כבר אתם בקשב איזה נתחים אתם אוהבים לעשות במעשנת, מלבד המובן מאליו - אסאדו?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 1135
מספר הודעות: 6118

 #9  נשלח: א' 15/03/2020 14:54

liorreem כתב:
אם כבר אתם בקשב איזה נתחים אתם אוהבים לעשות במעשנת, מלבד המובן מאליו - אסאדו?


·
חזה בקר (בריסקט), פסטרמה מחזה הודו, עוף שלם, סלמון, פקניה, המבורגרים (תוצרת עצמית), פולקע של הודו(כמו שמוכרים בדיסני לנד)

ואחת ההמצאות שלי הוא פוייקה במשענת, אני עושה פוייקה כמו על מדורה אבל סוגר אותה במעשנת עם מכסה פתוח כך שהתבשיל גם מתקבל כתבשיל קדירה וגם כתבשיל מעושן.

בפויקה בתוך המעשנת עשיתי צ'ילי קון קרנה, אושפלו, עוף בבירה ואורז, כבש, בקר בבישל ארוך, גולש בקוביות עם פירות יבשים, שפונדרה ועוד תבשילים שיוצאים טעימים כמו בפוייקה אבל עם ניחוח של עשן טעים

תכלס נהייתי רעב!
(1) הבעות תודה: liorreem
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2848
מספר הודעות: 47591

 #10  נשלח: א' 15/03/2020 18:03
Re: מעשנת גז אמגזית

molvy כתב:
@liorreem
·
תרשה לי להיות מעט מחוץ לקונצנזוס

לטעמי חלק נכבד מתהליך העישון זו ההנאה של ההתעסקות עם האש, עם הגחלים, עם השבבים, עם הטמפרטורה, עם כמות העשן וכמובן הטמפרטורה של הבשו וקצב עליית הטמפרטורה בבשר

אצלי יום שאני מעשן בשר זה יום של התעסקות בכיף והנאה

במיוחד עכשיו שאי אפשר לעשות כלום מחוץ לבית, אפשר להתנכם בהתעסקות בעישון בשר בפחמים

בהצלחה בבחירה והרבה הנאה מהבשר
·

זה אינדיבידאולי לחלוטין. אני לעומת זאת באסכולה שדוגלת באמירה שמכשיר צריך לעבוד בשבילך, לא אתה בשביל המכשיר. זמן פנאי לי כיום יש כ"כ מעט שאני מעדיף להשקיע אותו בהרבה דברים אחרים שאינם "התעסקות". לי יש מעשנה חשמלית, מדליק, מכניס נתח ובא אחרי כמה שעות להינות מהאוכל המשובח - מבחינתי אין תחליף לנוחות הזאת.

וכן - זה קצת יותר טעים במעשנה עם גחלים, אבל לא בהפרש כזה שלדעתי מצדיק את כל העבודה (למען האמת לטעמי ההבדל בטעם זניח).

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html

"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Huber (ערן)
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  May 23, 2005
הבעות תודה: 2848
מספר הודעות: 47591

 #11  נשלח: א' 15/03/2020 18:06

liorreem כתב:
אם כבר אתם בקשב איזה נתחים אתם אוהבים לעשות במעשנת, מלבד המובן מאליו - אסאדו?
·

דווקא אסדו הוא לא המובן מאליו לפחות אצלי. אני אוהב לעשות הכל למען האמת אבל הכי הרבה - פיקניה. בנוסף מעשן עופות שלמים, כנפיים, בריסקט, אנטריקוט/סינטה, כבש, סלמון ועוד.

_________________
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:


https://www.hometheater.co.il/vt284213.html

"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
(1) הבעות תודה: liorreem
פרופיל | שלח הודעה | חפש
molvy (משה לוי)
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה


הצטרף בתאריך:
  Mar 16, 2010
הבעות תודה: 1135
מספר הודעות: 6118

 #12  נשלח: א' 15/03/2020 19:49
Re: מעשנת גז אמגזית

Huber
·
אמרו פעם..... על טעם ועל ריח

אני פירומן לא קטן ולכן מאוד אוהב את ההתעסקות

העיקר שכולנו נהנים

הרבה בריאות
פרופיל | שלח הודעה | חפש
שי-כ (שי)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  May 25, 2009
הבעות תודה: 257
מספר הודעות: 4352

 #13  נשלח: ב' 16/03/2020 20:14

liorreem כתב:
אם כבר אתם בקשב איזה נתחים אתם אוהבים לעשות במעשנת, מלבד המובן מאליו - אסאדו?

כל מעשנה שלא תבחר, תחילה תצטרך ללמוד כיצד לשלוט בה. לכן עדיף להתחיל עם דברים קלים כגון בעלי כנף וכו'.
אני אוהב להתחלה פרגיות וחזה אווז - וקשה ליפול איתם או לייבש אותם מדיי.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
eyalsh7
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Jan 18, 2016
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 78

 #14  נשלח: ה' 16/07/2020 19:16

שלום חברים ,
אני ממשיך את הפוסט באותו הנושא בדיוק.
אני רוצה להתחיל את דרכי בעולם עישון הבשר ולא להשקיע (כרגע) סכום גדול
חשבתי על מעשנת הגז אמגזית המדוברת כאן
בשביל עישון של פעם- פעמיים בחודש
האם היא תעשה את העבודה ומה סיכויי השרידות שלה לאורך מספר שנים (לאור העובדה שצויינה מעלה -"מוצר סיני זול")
המטרה :מינימום התעסקות.
תודה !
פרופיל | שלח הודעה | חפש
OferL
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר


הצטרף בתאריך:
  Apr 25, 2006

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 123
מספר הודעות: 3871

 #15  נשלח: ה' 16/07/2020 20:02

eyalsh7 כתב:
שלום חברים ,
אני ממשיך את הפוסט באותו הנושא בדיוק.
אני רוצה להתחיל את דרכי בעולם עישון הבשר ולא להשקיע (כרגע) סכום גדול
חשבתי על מעשנת הגז אמגזית המדוברת כאן
בשביל עישון של פעם- פעמיים בחודש
האם היא תעשה את העבודה
לא
ומה סיכויי השרידות שלה לאורך מספר שנים (לאור העובדה שצויינה מעלה -"מוצר סיני זול")
אפס
המטרה :מינימום התעסקות.
תזמין משלוח ממסעדה
תודה !
בבקשה

_________________
Enjoy the Silence
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht