סינגל דוזינג ביוריקה ספציאליטה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Nivoss2 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 54
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

סינגל דוזינג ביוריקה ספציאליטה

נושא שלא נקרא #1 

הי חברים,

ראיתי מספר סרטונים של אנשים שמשתמשים בספציאליטה לצורך SD.
מכינים איזה צינור קצר ומעליו מפוח כזה או אחר שדוחף את השאריות למשפך.
יש משהו עקרוני שלא סגור לי -
כשאני מנקה את המטחנה אני מוציא כמות די נכבדת של קפה טחון - בין השיניים, הברגים, תא הטחינה עצמו, הכניסה למשפך וכו'. כלומר יש (להערכתי) כמה גרמים שתקועים שם כל הזמן.

עכשיו כשעושים SD במצב כזה, מה באמת קורה?
1. המפוח מעיף הכל החוצה ואז זה באמת מינימום אגירה?
2. מה שתקוע מתחלף בכל טחינה, כלומר הטחינה החדשה מחליפה את מה שנשאר מהטחינה הישנה?
3. מה שתקוע תקוע והטחינה החדשה יוצאת כמעט בשלמותה לפורטפילטר?
4. אחר?

אשמח לתובנות 😊
שבוע טוב.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

מה שנכנס בין הסכינים לא יוצא.

בין הסיכינים לבין הגוף יש מרווח שבד"כ מנוקה עי כנפונים.

אתה יכול לראות בסקירת המטחנה שלי בחתימה טכניקה לSD.

טכניקה נכונה מוציאה כתלות במטחנה כמעט את אותה מנה שהכנסת אתה יכול לבדוק אצלך בשקילות לפני אחרי.

Nivoss2 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 54
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

@itamars2
·
תודה איתמר.
אני מבין את הטכניקה של סינגל דוזינג, פשוט לא הבנתי איך טכנית זה עובד עם האגירה הקבועה שבפנים.
אז אתה אומר שמה שתקוע תקוע. לשם הדיון, מגיעה נקייה לחלוטין מהמפעל, בטחינות הראשונות יש אבדן של מס. גרמים שיתיישבו בפנים עד הניקוי הרציני הבא. כן?
ואז בשימוש sd מגיעים לאגירה פונקציונלית די נמוכה (מה שנכנס טרי יוצא), ויש בפנים כמות מסוימת קבועה פלוס מינוס.

הבנתי נכון?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

כן, תלוי במבנה של כל מטחנה ובכמה טוב הכנפונים מפנים את התעלה.

תבדוק ותדווח ;)

Nivoss2 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 54
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

אש. תודה.

מישהו התנסה עם אלתור כזה לספציאליטה ויכול לחוות דיעה?

disorbia
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 40
הצטרף: נובמבר 2019
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@Nivoss2
·
אני ביצעתי כזה שפצור, מקבל הפסדים בין 0 ל חצי גרם, משתנה ממנה למנה.
זה לא 0 אגירה אבל זה עדיף ממה שעשיתי לפני שזה לנדנד את המטחנה :P

Nivoss2 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 54
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@disorbia
·
יכול לצרף תמונה או לספר באילו חלקים השתמשת?

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

אני מחזיק 3 מטחנות בבית
HG1
סטה 270wi
יוריקה אולימפוס 75 עם הופר blow-up

מתנצל אבל לדעתי אי אפשר באמת לעשות סינגל דוזינג עם יוריקה ולקבל תוצאה טובה בכוס. מטחנות on demand הן לא מטחנות סינגל דוזינג, לא משנה כמה הופכים את זה. ברגע שעושים סינגל זודינג במטחנות כאלה איכות הטחינה נפגעת, גם אם מנקים את כל הקפה בכל טחינה.

אני משער שאצלך הסיפור דומה. עדיף לאבד כמה גרמים בין כוס לכוס, מאשר לקבל תוצאה הרבה פחות טובה בכוס.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

disorbia
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 40
הצטרף: נובמבר 2019
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

@Nivoss2
·
הצינור הוא צינור נחושת שהיה לאבא שלי, במקרה בול בגודל. רק היה צריך לחתוך מגרעת בשביל ה"שן" שקיימת במטחנה.
אין לי מידה כרגע אך אוכל למדוד אם תתעקש. בכל מקרה נראה לי שהיה כבר אשכול פה שדיבר על המידות.
את המפוח ניתן להשיג מאמזון אם תחפש שם "powder duster".

תמונה

disorbia
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 40
הצטרף: נובמבר 2019
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

@TsurTriger
·
מה ההבדל בעצם?. למה איכות הטחינה יורדת? כי מקבלים יותר fines?

Nivoss2 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 54
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

disorbia כתב:@TsurTriger
·
מה ההבדל בעצם?. למה איכות הטחינה יורדת? כי מקבלים יותר fines?
...
·

אני מניח שזה בגלל שאין לחץ של עוד פולים מלמעלה, שבמטחנות שאינן ייעודיות ל sd כנראה משחק תפקיד. אגב. גם את זה אפשר לפתור. ראיתי מישהו שהינדס צילינדר שנכנס לתוך ה"הופר" המאולתר כמו בוכנה ונותן לחץ על הפולים תו"כ הטחינה...
אולי גם משהו במבנה הפנימי, לא יודע.
אבל צור, לכן בדיוק שאלתי. כי אני תוהה אם אפשר "לאנוס" מטחנה להיות sd טובה גם אם אינה מיועדת להיות כזו.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

אפשר לשער שזה אכן בגלל שאין לחץ על הפולים.
שורה תחתונה, הטחינה בסכינים שטוחות יוצאת פחות אחידה כאשר עושים סינגל דוזינג במטחנה on demand. לא ניסיתי עם מטחנות סינגל דוזינג כמו EG.
וגם לא ניסיתי עדיין את אותו ניסוי על מטחנה חשמלית קונית.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

Nivoss2 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 54
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

סתם בשביל הקטע. רעיון נחמד.
[url=]

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”