מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



התחדשתי ב---Rancilio Silvia + Rocky


עמוד 1 מתוך 3
עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
idanoh123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 01, 2015
מספר הודעות: 33

 #1  נשלח: ב' 08/07/2019 21:23
התחדשתי ב---Rancilio Silvia + Rocky

חברים תודה רבה לכל מי שעזר בעצות של קניית המכונה, פשוט שידרוג שאין לתאר

אשמח לקבל מכם כמה טיפים לגבי המכונה כמו:

איזה מים לשים... מהברז או תמי 4?

ניקוי המכונה,...כל כמה זמן,כיצד, עם איזה חומר?

טיפים לשמירת המכונה
כמה כללי אצבע שלכם אלי כמתחיל, ובמפרט אל המכונה Rancilio Silvia + Rocky

שוב, תודה רבה



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
idoleff
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 21, 2006
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 220

 #2  נשלח: ג' 09/07/2019 8:51

לגבי הסילביה, תתחיל מפה:
https://www.htcafe.co.il/vp1211023
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 230
מספר הודעות: 865

 #3  נשלח: ג' 09/07/2019 18:39

תתחדש ותיהנה
הרבה סבלנות וניסויים ותגיע לקפה טוב.

מים - רק ממרכך. בשום אופן לא מהברז וגם לא תמי 4 שלא מרכך כלום אלא מסנן.
חפש בפורום, יש עשרות שרשורים ופתרונות מזולים ועד יקרים

קפה - השתמש רק בקפה טרי מקליה מקומית. אל תתפתה לרכוש יבוא, כי אתה רוכש קפה ישן

חימום מכונה - תן לה להתחמם 30-45 דקות לפני החליטה אם אתה רוצה תוצאה טובה כבר מהשוט הראשון.

ניקיון - הכל תלוי בך וברצון שלך להקפיד. גם על זה יש עשרות שרשורים בפורום.
אני לדוגמא מנקה פעם בחודש כולל באקפלאש, כולל פירוק וניקוי רשת הראש וראש הסטימר וכמובן ניקוי הידיות והסלסילות.
אבל, זה אני ולא בטוח שזה מתאים גם לך

לסיכום, תן לאצבעות ללכת במקומך וחפש, יש תשובה לכל שאלה כאן...

בהצלחה

_________________
קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
idoleff
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 21, 2006
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 220

 #4  נשלח: ג' 09/07/2019 23:56

אני אוסיף כמה דברים קטנים.
קודם כל, תתחדש כמובן

מבחינת קפה, כמו שאבי אמר, יש המון בתי קלייה נהדרים בארץ, שווה לך לבדוק אותם (מניח שימליצו לך על קפה נגרו שהוא נהדר)
לגבי הניקוי, מכיוון שאתה לא יודע מה הייתה רמת האחזקה לפניך, יכול להיות ששווה לך לעשות איזשהו יישור קו ראשוני (ניקוי אבנית, בקפלאש, ניקוי ראש)
חוץ מזה, הסילביה היא מכונה נפוצה מאוד. מניח שכמעט לכל שאלה תוכל למצוא תשובה (ואם לא פה אז בגוגל). נצל את זה.

ומעל הכל, הסילביה מכונה נהדרת. אמנם יש עקומת למידה בתפעול שלה, ולפעמים (בעיקר בהתחלה) שוטים יכולים לצאת פחות טובים. אבל לאורך זמן ועם הכרה של המכונה ואופן התפעול (גלישת טמפ' לדוגמא) זאת מכונה שמפיקה קפה מצויין.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
idanoh123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 01, 2015
מספר הודעות: 33

 #5  נשלח: ד' 10/07/2019 8:42

ראשית תודה רבה לכם על ההענות

לגבי ניקיון, גם לי יש את ההפרעה של לנקות כל דבר בצורה פדנטית, כך אני מתנהל עם כל מוצרי.

לגבי הניקיונות שדיברתם עליהם:

באקפלאש-קראתי לא מעט תגובות שאומרות לא לעשות בסילביה, אף על פי שאני בטוח שאעשה כי אני באמת לא יודע כיצד נשמרה המכונה אצל קודמי
מה שכן, הבנתי שצריך לדעת לעשות את הבאקפלאש, והאנגלית שלי לא הכי חזקה כך שאצטרך לחפש הסברים בעברית.

רשת הראש-- הבנתי בגדול שזה די פשוט, בורג אחד לפרק להוציא עם הגומיה לנקות ולהחזיר... (תקנו אותי עם אני טועה)

ניקוי הסטרימר-- גם עם בורג?

ניקוי אבנית---מלח לימון?

ניקוי ראש-- הכוונה לראש הרשת?
נ.ב
למי שיש את הסיליבה, יש לי שאלה... אפשרי להכין אספרסו כשכפתור הקיטור דולק? שמתי לב אתמול שכשהכפתור של הקיטור דלוק (ללא הפעלת הקיטור בפועל,רק הכפתור) אז באספרסו יצאו הדים

תודה רבה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
idoleff
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 21, 2006
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 220

 #6  נשלח: ד' 10/07/2019 9:00

בקישור ששלחתי פה קודם היה דיון של כן/לא לבצע בקפלאש בסילביה. המסקנה שהגיעו אליה זה שמכיוון שיש OPV במכונה אפשרי לבצע את זה.
באופן עקרוני, זה להרכיב פילטר עיוור יחד עם קופיקלין, ולהריץ את המכונה ל-10 שניות. לא משהו מורכב מידי.

ראש רשת - כן, פשוט לפרק בורג אחד והרשת יוצאת. ב-V2 הגומיה לא יוצאת יחד עם הרשת, אם תרצה מתישהו להחליף אותה זה בנפרד.
ניקוי אבנית - כן, מלח לימון, די פשוט.
בסטימר מעולם לא השתמשתי, אז אני לא יודע לעזור בנושא.

כשכפתור הקיטור דולק הוא מחמם את הדוד לטמפ' הקצפה, מניח שאפשר להוציא קפה בתצורה כזאת (מודה שלא ניסיתי), אבל לא רואה שום סיבה לעשות את זה (כמובן שגם הטמפ' תהיה גבוהה מידי)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אורניקו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 04, 2016
הבעות תודה: 64
מספר הודעות: 375

 #7  נשלח: ד' 10/07/2019 14:33

idanoh123
·

באקפלאש - לא רואה סיבה חזקה לא לעשות באופן גורף - לא צריך להגזים אבל פעם בחודש נשמע לי סביר מאד. באקפלאש מאמץ את המשאבה ואת האטמים - אבל גם קפה טחון דק מדי עושה זאת....
אני, אגב, הייתי עושה אחת לשבוע רק עם מים, ואחת לחודש ומשהו עם קופי קלין
והלכלוך שיוצא, בשימוש מתון של 2 כוסות ביום, אל מגש העודפים הראה מבחינתי שעדיף לעשות על פני לא לעשות כלל.
לא מסובך לעשות -שמים ראש עיוור ופחות מרבע כפית של חומר - לוחצים על כפתור החליטה לכמה שניות ומכבים.
חוזרים על הפעולה כמה פעמים אבל לא ברצף - נותנים מנוחה למשאבה בין פעם לפעם (וגם לחומר לעבוד)
מוציאים את הידית ומסתכלים פנימה - אם רוב החומר איננו אזי הפעולה הסתיימה.
שטוף את הראש העיוור בפנים - ותעשה באקפלאש עוד פעמיים-שלוש עם מים בלבד...
אח"כ תזרים מים בלי ראש לעוד 20-30 שניות ע"מ לנקות את כל שאריות החומר שאולי ישנן.

רשת - כן, בורג אחד קטן - צריך מברג שטוח ועדיף מברג בולדוג (שמנמוך). יחד עם הרשת אמור לצאת (ואם לא יוצא
תוציא אותו) גם גוש פליז גדול (=הראש) ומפזר מים קטן. תנקה גם אותם אחת לחודש (בהשריה קלה...)

ניקוי סטימר - לאחר שסיימת להקציף תפתח שוב את הברז לשניה-שתיים, תנגב את הפיה מבחוץ עם סמרטוט לח,
ואם בא לך - אפילו תזרים קצת מים חמים בכמה פולסים דרך הסטימר. שום בורג.

ניקוי אבנית - אכן מלח לימון....

סילביה היא מכונת דוד יחיד. פירושו שאו שהוא בטמפ חליטה או שהוא בטמפ הקצפה (אם כפתור הקיטור דלוק).
אם כפתור הקיטור דולק ותלחץ על כפתור החליטה - המים שיצאו מהראש יהיו בכיוון של 130 מעלות. כן. בהחלט קיטור.
כיוון שכך התשובה לשאלתך היא לא - אי אפשר לחלוט אספרסו כשכפתור הקיטור דולק אלא אם אתה אוהב קפה
שרוף וול דאן והרבה בלאגן בראש החליטה. צריך להזרים מים דרך הסטימר (עדיף בפולסים) עד שהטמפ' תרד, יידלק
מחדש האור שמעיד על כניסת גוף החימום לעבודה - ואז, כשנכבה האור - גלישת טמפרטורה וחליטה....
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
idanoh123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 01, 2015
מספר הודעות: 33

 #8  נשלח: ד' 10/07/2019 18:24

ממש ממש תודה על העזרה חברים, פשוט תענוג להיכנס לעולם הזה ולא רק בגלל חווית הקפה, אלא הרבה בזכותכם.
אז ככה:
מכיוון שאני פרפקציוניסט
ביקרתי היום "באמיגו" וקניתי את כל מה שהמלצתם לי עליו
קופיקלין
ראש עיוור וכו...
שתי שאלות לי אליכם...

1.בנוגע לניקוי האבנית, כולכם אמרתם מלח לימון, ואני קניתי את החומר הזה שבתמונה... מה אומרים זה בסדר לעבוד איתו?

2.זה בסדר להפעיל את המכונה ברצף להורדת כל המים מהמיכל?
לא מסוכן שהיא תעבוד ברצף? כמובן ללא שום ראש.

תודה



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 230
מספר הודעות: 865

 #9  נשלח: ד' 10/07/2019 19:00

עוד אוסיף לך על מה שנאמר:
- כשהדוד במצב הקצפה, אחרי שאתה מסיים להקציף או מכבה את הכפתור אם טעית, צריך להוציא את הקיטור מהצנרת ולהזרים מים לדוד.
עושים זאת בשני שלבים:
א. ניקוז קיטור מצנרת הסטימר: פתיחת ברז הסטימר ממש מעט והפעלת לחצן המים החמים. בהתחלה יצא קיטור וכשמתחילים לצאת מים, לסגור את כפתור המים החמים ואת הסטימר. טיפ: כדאי להזרים את הקיטור/מים לספל/קערה.
ב. ניקוז קיטור מצנרת החליטה: הפעלת לחצן חליטה והזרמת מים דרך הראש עד שיוצא מים ולא קיטור. (לוקח כמה שניות)
טיפ: גם כאן כדאי לאסוף את המים לקערה ולא למיכל הניקוז הקטנטן של הסילביה.
טיפ2 : אם סעיף ב' נעשה אחרי הקצפה שעשית שבאה אחרי חליטה, אני נוהג לנצל את המים והקיטור שיוצאים מהראש ותוך
כדי הניקוז לנצל את המים שזורמים לניקוי הראש עם מברשת. כך שבפעולה אחת גם מזרים מים לדוד ומכין אותו לחליטה הבאה וגם מנצל את המים לניקוי הראש.

מלח לימון עולה מעט מאוד. אין כל סיבה לרכוש נוזלים מיוחדים לכך.
כפית גדושה של מלח לימון למיכל המים זה מספיק כדי להריץ כמה מחזורי ניקוי אבנית לדוד (בד"ר 3).
אל תיבהל שהמים יצאו כחולים-ירוקים, זה ראקציה עם חלקי המתכת.
אל תשכח לחכות בין מחזור למחזור כחצי שעה כשהמכונה כבוייה. וכמובן בסיום לרוקן את המיכל (אני מוציא אותו לגמרי) לנקות אותו היטב ולהזרים עוד מחזור או שניים של מים נקיים עד שהטעם היוצא מפסיק להיות חמוץ.
לא מזרימים את כל המיכל ברצף זה יכול לפגוע במשאבה עושים זאת ב-3 נגלות של כ-300 סמ"ק כל פעם שזה גודל הדוד.
טיפול אבנית אני עושה פעם בשנה, אם אתה משתמש במים מרוככים אין כל סיבה לעשות זאת בתדירות גבוהה יותר.

וטיפ אחרון לאנשים שמקפידים על ציוד נקי אחרי שסיימת ניקוי כולל חיצוני עם מטלית או נייר מגבת עם מעט נוזל לניקוי שמשות או משהו דומה, מרח את הסילביה בשכבה דקה של שמן תינוקות מינרלי. (מריחה עם בד שעליו מספר טיפות של שמן) ותקבל נירוסטה מבריקה ונקיה לשמחת בני הבית...
בהצלחה

_________________
קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 230
מספר הודעות: 865

 #10  נשלח: ד' 10/07/2019 19:05

סורי כפול
_________________
קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
idanoh123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 01, 2015
מספר הודעות: 33

 #11  נשלח: ד' 10/07/2019 19:36

אם הבנתי נכון את המחזורים והזמנים אז כך... תקן אותי עם אני טועה

אני שם את חומר ניקוי האבנית במיכל המים וממלא את המיכל עד המקסימום.
מוציא מים עם החומר לניקוי האבנית "כ-10 שניות דרך הראש" ועוד "כ 10 שניות דרך המקציף" ואז ממתין חצי שעה
עכשמו נותרתי עם מיכל די מלא עם חומר האבנית שאני מוציא אותו בשלוש נגלות (ממתין חצי שעה בין נגלה אחת לשניה) ולא ברצף
ואז עושה את אותו הדבר עם מים נקיים?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 230
מספר הודעות: 865

 #12  נשלח: ד' 10/07/2019 20:38

כן, די נכון רק יש בלבול קטן
מחזורי 10 שניות זה לבאקפלאש.

לניקוי דוד מאבנית מפעיל עד שממלא מיכל (כוס גדולה) של כ-300 סמ"ק ואז מפסיק ומחכה כחצי שעה ועוד נגלה.
ממלא את ה300 מעט מהסטימר והשאר מהראש.
את השטיפה אחרי עושים עד שטעם החמוץ נעלם מהמים שיוצאים מהראש.

לא חייבים להיצמד למספרים, כל מה שתעשה בערך יהיה טוב.
הכי חשוב- מים ממרכך

_________________
קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 282
מספר הודעות: 1240

 #13  נשלח: ד' 10/07/2019 20:41

idanoh123
·

למה למהר עם ניקוי אבנית? מה המכונה עשתה לך רע..
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
f_22
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Jan 28, 2018

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 19
מספר הודעות: 96

 #14  נשלח: ד' 10/07/2019 20:46

ozeltzex
·
קנה אותה יד שניה, סילביה V2, והיא לא עברה ניקויים כנראה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
idanoh123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 01, 2015
מספר הודעות: 33

 #15  נשלח: ד' 10/07/2019 20:56

f_22
·בדיוק
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht