קניתי את המכונה לפני שבועיים (מכונה ראשונה שלי ). אשמח אם תוכלו לראות מה אני עושה לא טוב. עדיין לא מרוצה מהקפה שיוצא לי. יוצא לי טעם מעט חומצי/בוסרי כזה, ולא טעם חזק של קפה שמשאיר אפטרטייסט טוב. העוגיה כמעט תמיד יוצאת רטובה יחסית, וקרה לי גם שנדבקה לראש.
כמה הערות: מדובר בקפה טרי של גלעד שעברו 12 יום מאז קלייתו והטמפר הוא 57 מ"מ.
טמפר חדש וידית נייקד כבר בדרך, אבל עד אז, מה אני יכול לשפר?
https://drive.google.com/file/d/1-MItnN ... p=drivesdk
עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid
- yoni1990 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 236
- הצטרף: דצמבר 2011
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
Re: עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid
@yoni1990
·
שים עוד קפה, תטחן גס יותר ודחוס כמו בנאדם גם בקצוות
טמפר 57 נראה לי קטן..
·
שים עוד קפה, תטחן גס יותר ודחוס כמו בנאדם גם בקצוות
טמפר 57 נראה לי קטן..
- yoni1990 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 236
- הצטרף: דצמבר 2011
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
Re: עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid
@ozeltzex
טמפר 57 בוודאי לא מתאים, הזמנתי כבר אחד של 58.3.
נראה לי שאם אשים עוד קפה, הוא ייגע בטח בבורג הנאחס של הסילביה (גם בורג שטוח כבר הוזמן).
טמפר 57 בוודאי לא מתאים, הזמנתי כבר אחד של 58.3.
נראה לי שאם אשים עוד קפה, הוא ייגע בטח בבורג הנאחס של הסילביה (גם בורג שטוח כבר הוזמן).
Re: עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid
@yoni1990
·
אם אתה לא נוגע בכמות אז תעבוד על הדחיסה שלך.
שיטה טובה שאני משתמש (בעיקר אם יש לך טמפר קטן) היא לדחוס חלש ואז תנועה מעגלית עם הטמפר. לא משנה כמה חזק תדחוס, השיטה הזאת תביא את הקפה לגובה נמוך יותר דחוס טוב טוב בלי הרבה כל.
https://www.home-barista.com/tips/nutat ... 12625.html
·
אם אתה לא נוגע בכמות אז תעבוד על הדחיסה שלך.
שיטה טובה שאני משתמש (בעיקר אם יש לך טמפר קטן) היא לדחוס חלש ואז תנועה מעגלית עם הטמפר. לא משנה כמה חזק תדחוס, השיטה הזאת תביא את הקפה לגובה נמוך יותר דחוס טוב טוב בלי הרבה כל.
https://www.home-barista.com/tips/nutat ... 12625.html
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid
דחיסה בשיטה הזו (nutation) שימושית עם מטחנות שלא טוחנות מספיק דק, אבל אם יש לך ציוד טוב (מטחנה איכותית וטמפר בגודל הנכון) אני לא רואה סיבה להשתמש בה. אתה רואה בשיטה הזו תועלת במקרה שלך?ozeltzex כתב: אם אתה לא נוגע בכמות אז תעבוד על הדחיסה שלך.
שיטה טובה שאני משתמש (בעיקר אם יש לך טמפר קטן) היא לדחוס חלש ואז תנועה מעגלית עם הטמפר. לא משנה כמה חזק תדחוס, השיטה הזאת תביא את הקפה לגובה נמוך יותר דחוס טוב טוב בלי הרבה כל.
https://www.home-barista.com/tips/nutat ... 12625.html...
Re: עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid
@boren
·
אני עם ניש וטמפר 58.4 ומשתמש בזה כי זה עוזר לי לחזרתיות ואיזון.
חלילה לא אומר שדחיסה רגילה לא מספקת, אבל הדחיסה הזאת מאפשרת לי לדחוס נמוך יותר, כך ש 16 גרם בסלסילה של VST18 ישאירו מספיק מקום מהסקרין בשביל חליטה מאוזנת יותר.
·
אני עם ניש וטמפר 58.4 ומשתמש בזה כי זה עוזר לי לחזרתיות ואיזון.
חלילה לא אומר שדחיסה רגילה לא מספקת, אבל הדחיסה הזאת מאפשרת לי לדחוס נמוך יותר, כך ש 16 גרם בסלסילה של VST18 ישאירו מספיק מקום מהסקרין בשביל חליטה מאוזנת יותר.
@boren
·
דוחסן עם קפיץ זה קצת גימיקי לדעתי. כל המטרה היא להוציא אוויר ולשטח את הקפה. אני מסכים שדחיסה קלה מדי או חזקה מדי עלולה לפגוע (צ'אנלינג פנימי מסדקים או כיסי אוויר) ושזה פתרון שמייצב משתנה אחד.
בשימוש בטכניקה שהזכרתי עם טמפר גבולי (שלא משאיר כמעט מקום לזוז), ממש אין משחק לטעויות. עצם העובדה שהקפה נדחס יותר נמוך אומר שבאמת אין כסי אוויר ועצם התנועה המעגלית ממש עוזרת לפיזור הקפה (ובניגוד לדוחסני הכנפיים לא רק בחלק העליון). בקיצור, עבורי זה עובד גם דחיסה רגילה עם טמפר רגיל או הטמפרים השטוחים זה סבבה אבל הם מבחינת חזרתיות פחות (לדעתי) .
לגבי כמות, אני משתמש ב 16 גרם עבור VST18. זה השוט שאני בדרך כלל מוציא לכוס אספרסו מלאה עד הסוף.
עבור סינגל אני משתמש בסלסילה המקורית ו 9 גרם (נדיר יותר אצלי).
·
דוחסן עם קפיץ זה קצת גימיקי לדעתי. כל המטרה היא להוציא אוויר ולשטח את הקפה. אני מסכים שדחיסה קלה מדי או חזקה מדי עלולה לפגוע (צ'אנלינג פנימי מסדקים או כיסי אוויר) ושזה פתרון שמייצב משתנה אחד.
בשימוש בטכניקה שהזכרתי עם טמפר גבולי (שלא משאיר כמעט מקום לזוז), ממש אין משחק לטעויות. עצם העובדה שהקפה נדחס יותר נמוך אומר שבאמת אין כסי אוויר ועצם התנועה המעגלית ממש עוזרת לפיזור הקפה (ובניגוד לדוחסני הכנפיים לא רק בחלק העליון). בקיצור, עבורי זה עובד גם דחיסה רגילה עם טמפר רגיל או הטמפרים השטוחים זה סבבה אבל הם מבחינת חזרתיות פחות (לדעתי) .
לגבי כמות, אני משתמש ב 16 גרם עבור VST18. זה השוט שאני בדרך כלל מוציא לכוס אספרסו מלאה עד הסוף.
עבור סינגל אני משתמש בסלסילה המקורית ו 9 גרם (נדיר יותר אצלי).